دلایل از مد افتادن پردههای سنتی را بررسی می کنیم تا متوجه شویم که چرا پرده های مدرن این روزها بسیار محبوب و پرطرفدار شده اند.
با روی کار آمدن انواع مدل های پرده مدرن، تمایل برای خرید پرده سنتی بسیار کاهش یافته است. با بررسی آمار فروش انواع مدل پرده در بازار می توان متوجه شد که پرده های سنتی نسبت به پرده های مدرن، کمتر مورد توجه خریداران پرده هستند. در ادامه دلایلی که سبب بی میلی به خرید پرده های سنتی شده است را بررسی می کنیم.
چند لایه بودن و حجیم بودن پرده
یکی از دلایل از مد افتادن پردههای سنتی این است که پرده های سنتی اغلب به صورت چندین لایه و حجیم هستند. پرده های سنتی متشکل از آستر، توری و والان می باشند. در برخی از مدل های پرده سنتی شال و مدال و کتیبه نیز به کار می رود که موجب شلوغ شدن و حجیم شدن بسیار زیاد آن می شود.
در دکوراسیون سبک جدید اصلاً به استفاده از پرده های حجیم و شلوغ اقدام نمی شود. زیرا این سبک پرده ها، حس بدی را به افراد منتقل می کنند و ظاهر دکوراسیون را زشت و قدیمی می کنند.
حتماً می دانید که در دکوراسیون های جدید تأکید بر سادگی و حذف جزئیات غیر ضروری است. لذا پرده های سنتی و قدیمی که شلوغ و حجیم می باشند، هیچ جایی در سبک های مدرن ندارند.
شستشوی سخت پرده های قدیمی
یکی دیگر از دلایل از مد افتادن پردههای سنتی، شستشوی سخت آنها است. چندین لایه بودن و سنگین بودن پرده های سنتی سبب می شود که کار شستشوی آنها بسیار سخت شود. شستشوی این پرده ها در خانه عملاً غیر ممکن می باشد.
به همین دلیل باید پرده را برای شستشو به خشکشویی انتقال داد. در این شرایط باید احتمال چروک شدن پرده در راه انتقال از خشکشویی به خانه را نیز در نظر گرفت.
نه تنها شستشوی پرده های سنتی، سخت و دشوار است بلکه احتمال کثیفی این پرده ها بسیار زیاد است. چندین لایه بودن پرده سبب می شود که آلودگی در میان لایه های مختلف به دام بیفتد و سبب کثیفی بیشتر آنها شود.
شستشوی چندین لایه پرده هم سخت است و هم زمان بر می باشد. اما پرده های مدرن معمولاً یک یا دو لایه هستند و شستشوی آنها به دلیل سطح صاف و ساده ای که دارند، بسیار ساده می باشد.
نصب و مدلینگ دشوار
یکی دیگر از دلایل از مد افتادن پردههای سنتی این است که نصب و مدلینگ آنها بسیار دشوار می باشد. انواع مدل پرده سنتی و قدیمی شامل پرده والان دار، پرده طرح کتیبه، پرده شال دار و … دارای فرآیند نصب پیچیده ای هستند و باید زمان زیادی را اختصاص داد تا بتوان نصب پرده سنتی را به درستی انجام داد. اگر کمی بی دقتی صورت بگیرد، پرده تمیز نصب نمی شود.
حالا فرض کنید که پس از هر بار شستشو مجبور باشید دوباره به نصب پرده اقدام کنید و آن را تنظیم کنید. قطعاً این کار دشوار است و شما را از خرید پرده سنتی پشیمان می کند. بسیاری از افراد نصب این پرده را به نصابان واگذار می کنند.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره پرده با کارشناسان ما در ارتباط باشید
قیمت بالا، از دلایل از مد افتادن پردههای سنتی
همانطور که گفته شد پرده های سنتی امروزه زیاد مورد توجه خریداران پرده نیستند که یکی از دلایل از مد آنها ، قیمت بالای این پرده ها است. پرده های قدیمی به سبب اینکه دارای چندین لایه هستند و پارچه زیاد و متعلقات بی شمار دارند، سبب می شوند که هزینه تولید این پرده افزایش پیدا کند.
به هر حال پرده های سنتی برای جلوه بیشتر نیازمند تزئینات و جزئیات متعددی هستند که این مسئله سبب می شود هزینه تولید و دوخت آنها افزایش پیدا کند.
در حالیکه پرده های مدرن ساده هستند و به سبب تأکید بر سادگی آنها، فاقد تزئینات مشخص هستند و این مسئله سبب می شود که هزینه ای برای خرید آیتم های تزئینی برای آنها صورت نگیرد.
استفاده دشوار، از دلایل از مد افتادن پردههای سنتی
حجیم بودن و چندین لایه بودن پرده سبب می شود که استفاده از آن بسیار دشوار باشد و به آسانی نتوان آن را حرکت داد. پرده های مدرن مانند پرده زبرا به آسانی، تنظیم کننده نور هستند. بدون اینکه زیبایی و تنظیمات پرده برهم بخورد به راحتی می توانید پرده را به گونه ای تنظیم کنید که نور به سمت داخل هدایت شود.
اما پرده های سنتی از قابلیت تنظیم نور برخوردار نیستند و برای بهره مندی از نور طبیعی و یا دیدن منظره بیرون باید پرده را حرکت دهید. حال فرض کنید که چندین لایه پرده را بخواهید حرکت دهید.
حتماً با این کار تنظیمات پرده بر هم می خورد و نیازمند تنظیم مجدد پرده هستید. اگر می خواهید به آسان ترین نحو ممکن به تنظیمات پرده بپردازید و هر زمان که اراده کنید ورود نور به داخل را ممکن کنید، از پرده های مدرن استفاده کنید.
قدیمی شدن ظاهر پرده، از دلایل از مد افتادن پردههای سنتی
یکی دیگر از دلایلی که موجب پایین آمدن فروش پرده های سنتی شده است این است که پرده های سنتی دارای ظاهر دمده و قدیمی هستند. ظاهر این پرده ها، دکوراسیون را دلگیر و قدیمی می کنند.
مبلمان جدید، کابینت های جدید، کفپوش های پارکتی و سرامیکی جدید و دیگر المان های موجود در دکوراسیون جدید اصلاً با این پرده ها تناسب ندارند.
اگر نگاهی به دکوراسیون سبک جدید بیاندازید، متوجه می شوید که در این دکوراسیون ها اصلاً از پرده های سنتی استفاده نشده است و اغلب، پرده زبرا یا پرده شید و پرده ورتیکال و … به کار رفته است.
سخن پایانی
با دلایل از مد افتادن پردههای سنتی آشنا شدیم. اغلب پرده های مدرن از خصوصیاتی مانند ظاهر ساده و زیبا، رنگ های جذاب، قابلیت تنظیم نور، قابلیت برقی شدن، قابلیت ایجاد حریم خصوصی و … برخوردار هستند و این مسئله سبب شده است که به پرده های سنتی ترجیح داده شوند.
پرده های سنتی نسبت به پرده های مدرن، طول عمر کمتری دارند و با هر بار شسته شدن، کیفیت خود را از دست می دهند. در حالیکه پرده های مدرن مانند پرده شید و زبرا به دوام بالا شناخته می شوند.